|
Kapitan vse o plovilih, navtiki, morju, kampiranju, kulinarika, recepti, vodni skuterji, registracija plovil, težave na morju, težave z plovili
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kapitan Administrator foruma
Pridružen/-a: 14.02. 2007, 18:50 Prispevkov: 162 Kraj: Memgreš
|
Objavljeno: 25 Feb 2007 17:53 Naslov sporočila: Morski recepti |
|
|
Preizkušeni morski recepti |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mornarčica
Pridružen/-a: 18.02. 2007, 18:49 Prispevkov: 50 Kraj: Memgreš
|
Objavljeno: 26 Feb 2007 09:23 Naslov sporočila: Hobotnica v solati |
|
|
Hobotnica v solati
KAJ POTREBUJEM? (za 2 osebi)1 kg hobotnice
poper v zrnu
peteršilj
lovorov list
vegeto
olivno olje
česen
PO ŽELJI
krompir
limono
Skuhamo poljubno veliko hobotnico, ponavadi kupim težko približno 1kg - za 2 osebi, ker se zelo skrči. Kuhamo jo, dokler ni mehka, če jo z zobotrecem prebodemo, to je približno 1 uro. Poznavalci pravijo, da je hitreje, če ji dodamo zamašek iz plute - mislim, da ni kakšne posebne razlike. V vodo, v kateri se kuha, dodamo zrna popra, vegeto, lovorov list, strok česna in peteršilj. Ko je hobotnica kuhana, počakamo, da se ohladi, nato pa odstranimo kožo in priseske (nekateri jih dajo zraven, če so manjši), ter jo narežemo na drobne koščke. Začinimo s peteršiljem, česnom, olivnim oljem, kisom in soljo. Nekateri dodajo rezine limone, vendar meni osebno ni všeč okus, ki ga da limona solati. Po želji lahko dodamo kuhan krompir, da je zadeva bolj nasitna. Postrežemo kot predjed zraven popečenih kruhkov z ribjim namazon ali kot samostojno malico, vendar mora biti solata v vsakem primeru prijetno ohlajena. Zraven pa seveda kozarček vinčka.
DOBER TEK! :lol:
Nazadnje urejal/a mornarčica 26 Feb 2007 12:23; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mornarčica
Pridružen/-a: 18.02. 2007, 18:49 Prispevkov: 50 Kraj: Memgreš
|
Objavljeno: 26 Feb 2007 09:28 Naslov sporočila: Široki rezanci s kotletom iz lososa |
|
|
Široki rezanci s kotletom iz lososa
KAJ POTREBUJEM? (za 2 osebi)
1-2 kotleta lososa
1 kislo smetano
provansalske začimbe
široke rezance
Kotlete najprej popečemo z obeh strani, da zgornji sloj zakrkne, to je približno 5 minut. Nato odstranimo kožo in koščice, ter jih narežemo na drobne koščke. Na olivnem olju koščke popečemo, začinimo s provansalskimi začimbami, najbolje s tistimi v mlinčku, ter dodamo kislo smetano. Medtem skuhamo široke rezance, zanimivi so pisani, saj jed tako lepše zgleda. Ko so testenine skuhane in omaka, ki se kuha kakšnih 15 - 20 minut, na krožnike damo rezance, ter na vrh omako, vse skupaj pa potresemo s provansalskimi začimbami.
Moj brat bi rekel, da je recept EASY PEASY, pa še res je!!!
... pa še tolk dobr.
:D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kapitan Administrator foruma
Pridružen/-a: 14.02. 2007, 18:50 Prispevkov: 162 Kraj: Memgreš
|
Objavljeno: 26 Feb 2007 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
mornarčica res dobro kuha :wink: :wink: :wink: |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mornarčica
Pridružen/-a: 18.02. 2007, 18:49 Prispevkov: 50 Kraj: Memgreš
|
Objavljeno: 26 Feb 2007 16:46 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi kapitan ni od muh! :lol: |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jambornik
Pridružen/-a: 20.02. 2007, 10:06 Prispevkov: 63 Kraj: Trdkova
|
Objavljeno: 27 Feb 2007 19:11 Naslov sporočila: v red |
|
|
res so dobre vajine dobrote _________________ jambornik na ladji |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|