Kapitan Seznam forumov Kapitan
vse o plovilih, navtiki, morju, kampiranju, kulinarika, recepti, vodni skuterji, registracija plovil, težave na morju, težave z plovili
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Morski recepti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kapitan Seznam forumov -> Kulinarika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kapitan
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.02. 2007, 18:50
Prispevkov: 162
Kraj: Memgreš

PrispevekObjavljeno: 25 Feb 2007 17:53    Naslov sporočila: Morski recepti Odgovori s citatom

Preizkušeni morski recepti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mornarčica



Pridružen/-a: 18.02. 2007, 18:49
Prispevkov: 50
Kraj: Memgreš

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2007 09:23    Naslov sporočila: Hobotnica v solati Odgovori s citatom

Hobotnica v solati
KAJ POTREBUJEM? (za 2 osebi)1 kg hobotnice
poper v zrnu
peteršilj
lovorov list
vegeto
olivno olje
česen
PO ŽELJI
krompir
limono

Skuhamo poljubno veliko hobotnico, ponavadi kupim težko približno 1kg - za 2 osebi, ker se zelo skrči. Kuhamo jo, dokler ni mehka, če jo z zobotrecem prebodemo, to je približno 1 uro. Poznavalci pravijo, da je hitreje, če ji dodamo zamašek iz plute - mislim, da ni kakšne posebne razlike. V vodo, v kateri se kuha, dodamo zrna popra, vegeto, lovorov list, strok česna in peteršilj. Ko je hobotnica kuhana, počakamo, da se ohladi, nato pa odstranimo kožo in priseske (nekateri jih dajo zraven, če so manjši), ter jo narežemo na drobne koščke. Začinimo s peteršiljem, česnom, olivnim oljem, kisom in soljo. Nekateri dodajo rezine limone, vendar meni osebno ni všeč okus, ki ga da limona solati. Po želji lahko dodamo kuhan krompir, da je zadeva bolj nasitna. Postrežemo kot predjed zraven popečenih kruhkov z ribjim namazon ali kot samostojno malico, vendar mora biti solata v vsakem primeru prijetno ohlajena. Zraven pa seveda kozarček vinčka.
DOBER TEK! :lol:


Nazadnje urejal/a mornarčica 26 Feb 2007 12:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mornarčica



Pridružen/-a: 18.02. 2007, 18:49
Prispevkov: 50
Kraj: Memgreš

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2007 09:28    Naslov sporočila: Široki rezanci s kotletom iz lososa Odgovori s citatom

Široki rezanci s kotletom iz lososa

KAJ POTREBUJEM? (za 2 osebi)
1-2 kotleta lososa
1 kislo smetano
provansalske začimbe
široke rezance

Kotlete najprej popečemo z obeh strani, da zgornji sloj zakrkne, to je približno 5 minut. Nato odstranimo kožo in koščice, ter jih narežemo na drobne koščke. Na olivnem olju koščke popečemo, začinimo s provansalskimi začimbami, najbolje s tistimi v mlinčku, ter dodamo kislo smetano. Medtem skuhamo široke rezance, zanimivi so pisani, saj jed tako lepše zgleda. Ko so testenine skuhane in omaka, ki se kuha kakšnih 15 - 20 minut, na krožnike damo rezance, ter na vrh omako, vse skupaj pa potresemo s provansalskimi začimbami.

Moj brat bi rekel, da je recept EASY PEASY, pa še res je!!!

... pa še tolk dobr.


:D
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kapitan
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.02. 2007, 18:50
Prispevkov: 162
Kraj: Memgreš

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2007 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mornarčica res dobro kuha :wink: :wink: :wink:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mornarčica



Pridružen/-a: 18.02. 2007, 18:49
Prispevkov: 50
Kraj: Memgreš

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2007 16:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi kapitan ni od muh! :lol:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jambornik



Pridružen/-a: 20.02. 2007, 10:06
Prispevkov: 63
Kraj: Trdkova

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2007 19:11    Naslov sporočila: v red Odgovori s citatom

res so dobre vajine dobrote
_________________
jambornik na ladji
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kapitan Seznam forumov -> Kulinarika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.